Hvad er Fascial Flow®?

Hvad er Fascial Flow?

Hvad er Fascial Flow? Fascial Flow er meditativ bevægelse, med fokus på dit nervesystem og bindevæv (fascia). Det er naturlige bevægelser, der giver ro, afspændning og opbygger styrke indefra.

Med Fascial Flow kan du bl.a. få:
  • Ro i nervesystemet.
  • Virkningsfulde, naturlige metoder til at løsne psykisk og fysisk betingede spændinger.
  • Blød bevægelighed og styrke indefra.
  • Bedre kropsholdning og friere bevægelse.
  • En ny, styrket kropsbevidsthed og -forståelse.

Med Fascial Flow lærer du både at fornemme hvad din krop har brug for, og får samtidig metoderne til at imødekomme det.

Hvad kan du opleve til en Fascial Flow time?

I Fascial Flow bliver du guidet gennem en række bevægelser (ligesom i f.eks. yoga). Det særligt stærke og smukke ved Fascial Flow er den åbent undersøgende tilgang, som altid er en vigtig del af bevægelserne. Du undersøger og oplever din krop – samtidig med at du lærer masser af konkrete metoder til at løsne spændinger, skabe bevægelighed og opbygge styrke.

Vi bevæger os på to måder:

  • Præcist instruerede bevægelser: Jeg hjælper dig med at kontakte steder i din krop på specifikke måder, der typisk vil være nye for din krop. Din kropsholdning og bevægelighed styrkes og øges, samtidig med at spændinger kan forløses.
  • Udforskende bevægelser: Her får du en ramme af mig, og udforsker så selv krop og bevægelse inden for denne ramme. Jeg vil typisk give forslag til hvordan du kan forholde dig undervejs, men du vælger selv i hvor høj grad, du vil følge dem. Disse bevægelser styrker din kropsbevidsthed meget – og kan virke både styrkende, blødgørende og forløsende, afhængigt af hvad du har mest brug for.

Undervisningen foregår altid på små hold – så der er plads, tid og rum til dig.

Fascial Flow er præstationsfrit. Det er oplevelsen der er i fokus – i stedet for f.eks. idealer om hvad din krop skal kunne.

Derfor må man også altid tage en pause eller forlade lokalet under undervisningen, hvis man skulle have brug for det. Det handler ikke om at presse kroppen, men om at lytte til den. Derfor kan alle altid være med, også uanset evt. udfordringer af fysisk eller psykisk karakter.

Baggrunden for Fascial Flow

Fascial Flow er inspireret af to amerikanske bevægelsessystemer:

Rolf Movement®: En bevægelses-pendant til den anerkendte behandlingsform Structural Integration (kendt som Rolfing). Rolf Movement handler meget om kropsbevidsthed og (re)etablering af en sund og fleksibel tonus/kropsholdning.

Continuum: En meditativ bevægelsesform, der er orienteret mod væskerne i kroppen (herunder bindevævet). Continuum er meget kreativt og undersøgende – men giver også altid nogle konkrete rammer at støtte sig til i processen.

Den danske pioner inden for kropsarbejde Jeanne Jensen har skabt Fascial Flow® ud fra hovedsageligt disse to bevægelsesformer – men også med inspiration fra bl.a. Body Mind Centering. Se mere om Jeanne og Fascial Flow her.